Is een knuffel belangrijk?

  • Geplaatst op
  • Door oudersvannu
  • 0
Is een knuffel belangrijk?

Hoe belangrijk is een knuffel voor je kindje? En wanneer is een knuffel aan zijn einde ongeveer?

Rond zijn zevende maand kan je baby zich hechten aan een knuffel. Hoe belangrijk is een knuffel?

Rond de 7 maanden kan je baby moeite krijgen met afscheid nemen. Bijvoorbeeld als je hem naar de creche brengt, maar ook als je even de kamer uitloopt. Hij heeft nu de leeftijd dat hij zich kan hechten aan een knuffel. Dat biedt hem troost en veiligheid.

Welke knuffel?

Elke baby heeft zijn eigen voorkeur. Een speelgoedbeestje, doekje of dekentje, het kan van alles zijn. Je baby kiest zijn knuffels zelf en het is belangrijk om dat zo te laten. Vaak is de knuffel lekker zacht en de geur ervan is erg belangrijk. Slaap eens een nachtje met de knuffels van je baby zodat die jouw geur krijgen, dat vind je baby prettig en vertrouwd. Baby’s kunnen zich ook hechten aan een muziekje of speen.

Hoe belangrijk is zijn knuffel voor jou?

Veel ouders kopen een zelfde, extra knuffel voor het geval er een kwijtraakt en vaak uit angst voor een ontroostbaar kind. Het een fijn gevoel voor je zijn als je baby iets vertrouwds bij zich heeft op de crèche of bij de oppas. Laat je kind de knuffel houden zolang hij dat wil. Pak de knuffel nooit af, daarvoor is hij veel te geliefd.

Veiligheid

Zorg dat je baby een veilige knuffel heeft, zonder losse deeltjes. Kan hij niet zonder zijn knuffel kan inslapen? Haal hem dan weg zodra hij slaapt. Zorg wel dat hij zijn knuffel kan zien vanuit zijn bedje. Knuffels die zijn hoofd en gezicht bedekken zijn niet veilig. Dit geldt ook voor doekjes of dekentjes die vies geworden zijn door speeksel. Omdat de doek dan geen lucht meer doorlaat, kan je kind erdoor stikken.

Afscheid van zijn knuffel

Je kind geeft vanzelf aan wanneer hij zijn knuffel niet meer nodig heeft. Het knuffeltje wordt dan ‘gewoon’ speelgoed. Sommige kinderen nemen pas afscheid van hun knuffel als ze zes of zeven jaar zijn. Een knuffel moet dus eigenlijk jarenlang goed blijven! Koop daarom als ouder een knuffel van een goede kwaliteit!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »